Dentergem haalt streefdoel voor sociale woningbouw

Door Koenraad Degroote op 28 juni 2016, over deze onderwerpen: Lokale besturen

Dentergem zit op schema om aan het vereiste aantal van 52 sociale huurwoningen te komen tegen 2020. Vrijdag werd de meiboom geplaatst op een project van 38 flats.

Begin november startte de bouw van twee sociale woonprojecten. Ondertussen is de ruwbouw ten einde en werd vrijdagavond de meiboom op het dak gezet. De gemeente werkt hiervoor samen met Durabrik en sociale huisvestingsmaatschappij Helpt Elkander. In totaal gaat het om 38 sociale appartementen. “Dentergem moet zoals de andere gemeenten tegen 2020 een minimumaantal halen op het vlak van sociale woningbouw”, zegt burgemeesterKoenraad Degroote (Eendracht). “Door de snelle CBO-procedure, waarbij de sociale bouwmaatschappij kan bouwen op grond van openbare besturen, zal ons dat lukken.”

Het woonblok Dauwrood in de Volderstraat in Oeselgem zal 21 appartementen bevatten. In de Dentergemse Baljuwstraat, Den Engelsen Hof, zullen dat er 17 zijn. “Het grootste deel van de woningen wordt gereserveerd voor 65-plussers”, zegt Christ Bossuyt, directeur van Helpt Elkander. “Mensen kunnen nu al een aanvraag indienen.”

In Dentergem zullen de woningen in verbinding staan met het wzc Mariaburcht. “We zullen een pad aanleggen en een brugje bouwen over de Speibeek”, zegt Schepen van Openbare Werken Ivés Lambrecht (Eendracht).

“De mensen kunnen dan bij ons terecht voor een lunch, een kopje koffie of, indien nodig, in het dagcentrum”, zegt Jo Vettenburg, directeur van Mariaburcht.

Aannemer Durabrik wil beide werven afronden in april 2017. 

(Edith Van Wuytswinkel voor Het Nieuwsblad, 28 juni 2016)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is