N-VA wil voorzitter auditcomité horen in de Kamer

Door Koenraad Degroote op 8 januari 2014, over deze onderwerpen: Ambtenaren

Vorige week nam Michel De Samblanx ontslag als voorzitter van het auditcomité van de federale overheid. N-VA-Kamerlid Koenraad Degroote dringt aan op een hoorzitting in de commissie Binnenlandse Zaken.

Via verschillende media liet De Samblanx uitschijnen dat hij niet in volle onafhankelijkheid zijn taken kon verrichten. Ook waren er volgens hem belemmeringen vanuit diverse administraties. Degroote: "Momenteel is er de schijn dat eventuele onregelmatigheden met de mantel der liefde worden bedekt. Er moet duidelijkheid komen in deze zaak."

Volledige transparantie moet het opzet zijn van de hoorzitting, waarin alle mogelijke onregelmatigheden aan het licht moeten komen. Het is van belang dat De Samblanx kan duiden in welke concrete dossiers hij belemmeringen heeft ondervonden. Het plan van staatssecretaris Bogaert, om een audit verplicht te stellen, lost dit probleem niet op. Men moet eerst te weten kunnen komen wat er is mis gelopen, zodat men in de toekomst de juiste maatregelen wel kan nemen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is